skip to Main Content

Ethno på turné

1 november börjar Ethno on the road årets turné. Därefter blir det fjorton roliga turnédagar för årets häftiga band!

Varje år plockar vi några unga musikanter från Ethnolägret och skickar ut dem tillsammans med erfarna ledare på en två veckor lång sverigeturné undernamnet Ethno on the road. Årets gäng är något utöver det vanliga med deltagare från fyra kontinenter.

Från Taiwan kommer Fan Qui som spelar den kinesiska lutan pipa, från Colombia den redan grammybelönade sångerskan Diana Burco som också spelar dragspel, från Dallas, Texas den unga slagverkaren Josh Willis, ffrån Bretagne i Frankrike gitarristen Liam Roudil och från Sundsvall klarinettisten Lovisa Mannela. Ledare är Peter Rousu, gitarr/bas och Sandra Marteleur, fiol. Världsmusik i världsklass utlovas!

Turnén inleds på Folkmusikens hus i Rättvik fredag 1 november. Lördag 2 november spelar gruppen för tredje året i rad på fantastiska Café Lyran i Skattungbyn. Därefter väntar en vecka med skolkonserter i Blekinge 4-8 november med en kvällskonsert på Puls i Ronneby 6 november. Workshops och konserter i Mönsterås och Högsby 9-10 november, Folkets hus i Olofström 12 november, Futurum i Järna 13:e och så avslutning på Stallet i Stockholm den 14 november. Missa inte detta – den med stor sannolikhet enda turné just det här bandet kommer att göra tillsammans!