skip to Main Content

TILLGÄNGLIGHET

TILLGÄNGLIGHET HOS FOLKMUSIKENS HUS

Huset

Folkmusikens hus ligger i centrala Rättvik, i korsningen Dalagatan och Knihsgatan. Infart med bil till parkering på gården görs från Dalagatan 7. Entré för gående  finns även från Knihsgatan.

Parkering

På gården finns året runt 6 fria parkeringsplatser. Sommartid kan fler parkeringsplatser användas, som då är markerade. Större parkeringsplatser finns i anslutning till ICA och Hemköpsbutikerna ca 300 m från Folkmusikens hus.

Svårt att höra

Alla våra konserter i Folkmusikens hus äger rum i hörsalen som är utrustad med hörslinga.

Rullstol

Markera i kryssruta om du har rullstol när du bokar biljett i vår webbutik, så ordnar vi plats i hörsalen åt dig. Entrén till huset har ramp och ytterdörr med in- och utvändig öppningsknapp. Rullstolsanpassad hiss är tillgänglig från entréplanet.

Synskadad

Kontakta Folkmusikens hus om det är något du behöver assistans med i samband med besök. Ledsagare går in gratis.

TILLGÄNGLIGHET HOS ARRANGÖRSFÖRENINGAR I LÄNET

Vi kan idag inte garantera att alla arrangörer som vi samarbetar med, har full tillgänglighet i sina lokaler. Detta är självklart något vi strävar efter och vi för samtal med arrangörerna om att åtgärda lätt avhjälpta hinder. På sidan Länsmusik hittar du kontaktuppgifter till arrangörsföreningarna, om det är något du själv vill försäkra dig om vad det gäller lokalernas tillgänglighet.

TILLGÄNGLIGHET PÅ VÅR WEBBPLATS – FOLKMUSIKENSHUS.SE

Ändra textstorlek

Skriva ut webbsidor Använd webbläsarens inbyggda funktion för utskrift när du vill skriva ut en sida. Om du vill se hur utskriften ser ut kan du välja ”Förhandsgranska” eller ”Förhandsvisa” i den webbläsare eller i utskriftsfönstret.

Uppläsning av text

Text saknas. 

Använd bakåtknappen

Bakåtknappen är en av de mest använda funktionerna för att navigera på webben både inom en webbplats och mellan webbplatser. Alla länkar på folkmusikenshus.se öppnas i samma fönster. Detta på rekommendation av Vägledningen för webbutveckling som är de officiella riktlinjerna för hur man bör arbeta med webbplatser inom offentlig sektor i Sverige.

Ladda ner filer

På vår webbplats är pdf det vanligaste formatet för dokument och blanketter. Ett vanligt gratisprogram för att kunna läsa pdf-filer är Adobe Reader. Det kan du ladda ner från Adobes webbplats. Du som inte har program som kan läsa filformaten för Word, Excel eller Powerpoint kan gratis ladda ner Microsoft Viewers för dessa format.

Tangentbordsnavigering

Genom att använda Tab-tangenten för att hoppa från en länk till nästa, och Enter- eller Returtangenten för att aktivera en länk. För att hoppa till föregående länk håller du nere Shift-tangenten samtidigt som du trycker på Tab. Om det inte fungerar i din webbläsare bör det finnas information om hur du gör i webbläsarens dokumentation eller hjälpsystem.