skip to Main Content

Ethno på konsert!

Nu är sammanlagt drygt hundra deltagare och ledare på Ethno 2019 redo att ge sig av till Rättvik och säga hej till lika många nya vänner. Den 27 juni samlas alla på Rättviksskolan och redan två dagar senare är det dags för den första konserten.

Den äger som vanligt rum på Gammelgården i Rättvik där Kafé Nyfiket huserar sommartid. Tre av grupperna från Ethno kommer då för att dela med sig av sin musik under en intensiv timme. Lördag 29/6 kl 13 alltså.

Tre dagar senare har Ethno börjat bli varma i kläderna på allvar. Då spelar ett antal deltagare på Tisdagskul i Rättviks centrum. Vi fyller den lilla scenen vid torget med allsköns musik under en lika intensiv timme som på Nyfiket. Tisdag 2/7 kl 14 är det som gäller.

Tredje chansen att höra Ethno spela i sommar är på Bingsjöstämman onsdag 3/7. Hela hundramannabandet spelar under invigningen på stora scenen vid 16-tiden, därefter kommer ett mindre gäng att spela på Tunet vid 20-tiden innan Ethno avslutar med att bjuda in hela Bingsjö till en fantastisk danstimme på Bystugebanan kl 21. Missa inte chansen till en snabbkurs i danser från hela världen tillsammans med Ethno!

Sedan ordet dags för den stora finalen – Ethnos egena konsert i Rättviksparken torsdag 4/7 kl 19.30. Två timmar med det mest omväxlande och medryckande musikprogram man kan tänka sig. Drygt hundra musikanter från cirka tjugo länder visar upp vad de lärt varandra underveckan som gått. Biljetter till denna konsert går att boka och köpa på folkmusikenshus.se – gör det!

Och vilka är det som är med i år då? Förutom de närmare fyrtio svenska och nordiska deltagarna så kommer det unga musiker från Brasilien, Colombia, USA, Senegal, Mocambique, Palestina, Kambodja, Taiwan, Australien, Nya Zeeland, Indien, Kroatien, Storbritannien, Tyskland, Frankrike, Estland, Litauen och Belgien. Hela världen kommer till Rättvik! Vi ses på konserterna!