skip to Main Content

Hej Nya Zeeland!

Den 20 till 29 januari äger alla tiders första Ethno på Nya Zeeland rum. Och nu får två svenskar resestipendier från Ethno Sverige för att kunna vara med på lägret. Saxofonisten Gustav Andrén från Gagnef och Alicia Jardine som spelar oktavmandolin med mera och är de två lyckostarna som därmed fått delar av den långa och dyra resan betald.

Gustav, 20, har länge varit intresserad av att gå på ett Ethnoläger men missade det i somras i Rättvik. Han har spelat musik sedan han var liten och folkmusik det senaste året där han nu pluggar i Östersund. Det roligaste han gjort, säger han och att få åka till andra sidan jorden och dela spelglädjen med andra känns förstås helt fantastiskt.

Alicia studerar till musiklärare i Göteborg och har varit på Ethno Sverige flera gånger, senast som volontär. Då träffade hon också den grupp från Nya Zeeland som var med på svenska Ethno och blev än mer inspirerad att åka dit. Hon ser resan som en fantastisk möjlighet att uppleva den nya zeeländska maorikulturen i ett gemytligt möte och utbyte och som musiklärare och musiker vill hon fördjupa sina kunskaper inom världens musiktraditioner, något som görs bäst genom faktiska möten med andra traditionsbärare.

Ethno New Zeeland äger rum 20-29 januari på Waiheke island utanför Auckland och inkluderar bl a en konsert på Auckland Folk Festival. Deltagare kommer också från bl a Chile, Estland, England, Frankrike och Holland.

Ethno i Rättvik arrangeras nästa gång 28 juli – 6 juli 2018 och anmälan öppnar 1 februari!

Foto: Peter Ahlbom