skip to Main Content

Välkommen till Ethno!

Nu är det bara en vecka kvar av anmälningstiden till Ethno 2018! Det finns fortfarande platser kvar så det är bara att klicka sig in på anmälningssidan och fylla i ansökan så får du med största sannolikhet en plats.

Och det kommer att hända mycket kul på Ethno i år:

  • Lena Willemark kommer och ska ha en egen dag med hela Ethno, lära ut en låt i körarrangemang som ni sedan får framföra tillsammans på den avslutande konserten i Rättvik 5 juli!
  • Sex fantastiska ledare kommer att inspirera er till stordåd på Ethno – Susanne Lind som spelar fiol och sjunger och som varit ledare på många Ethno, Sandra Marteleur som också spelar fiol, Anna Gustavsson med nyckelharpan och så Hanna Wiskari med saxofonen som gör comeback som ledare på Ethno. Peter Rousu, gitarrist/basist från Vikarbyn, gör sitt första Ethno – men han har varit turnéledare för Ethno on the road i många år. Plus Suchet Malhotra från New Dehli, slagverkare och unik ethnoentusiast. Albin Broberg som spelar gitarr och cittern är årets unga ledare.
  • Och så har vi tre fantastiska volontärer på skolan där alla ska bo – Vega Nordqvist, Sofia Thålin och Benjamin Vågerö-Black – alla sympatiska och duktiga musikanter med ethnoerfarenhet.
  • Den avslutande konserten i Rättviksparken kommer att spelas in och dokumenteras på en CD som sannolikt går att köpa i efterhand.
  • Några ethnogrupper kommer också att spela på Café Nyfiket i Gammelgården 20 juni och på Tisdagskul i Rättvik 3 juli. Och så spelar ju hela Ethno på Bingsjöstämman som vanligt.
  • Många spännande musikanter som ska komma också. Vi får fem deltagare från USA och det kommer sannolikt tre från Brasilien. Charles Obina från Uganda ska komma och vi hoppas på ytterligare en grupp från södra Afrika. Studieförbundet Bilda står för två palestinska deltagare och så kommer en grupp från Kambodja även i år. Plus deltagare från Europa bl a Grekland, Belgien och Storbritannien. Det kommer att bli mäktigt även i år!