skip to Main Content

Världens största Ethnoensemble!

Det blir inget Ethno i år som bekant. Men nu har alla ethnodeltagare från nu och förr chans att vara med i alla tiders största Ethnoorkester på nätet! Jubileumsfestivalen EthnoFest blev som bekant digital och sänds den 26:e september – och då kommer världens största ethnoband att bjuda på ett allspel världen över.

Det är förstås Hjort Anders Trettondagsmarschen som gäller. Den som spelade på Falun Folkmusikfestival där Ethno föddes och som har följt Ethno Sverige genom alla trettio åren. Nu kan du vara med och spela denna slagdänga på EthnoFest digitala festival, tillsammans med Jeanett och Peter Rousu som leder allspelsfilmen! Alla är välkomna, du behöver inte ens ha varit på Ethno för att ta plats i bandet. Det är enkelt att vara med – så här gör du för att spela in din version av låten:

1: Gå in på nedanstående länk och följ Ethnoveteranen Allan Skrobes instruktioner:

https://www.facebook.com/watch/?v=160067689475763

2. Behöver du noter så finns dessa här: https://rb.gy/3ngiu9
3. Filma dig själv när du spelar (sjunger, dansar)
4. Skicka filmen till erik.rask@folkmusikenshus.se genom gratistjänsten We Transfer: https://wetransfer.com/ eller ladda upp filmen direkt på https://rb.gy/jjn4ia.  
5. Deadline: 1 augusti

Alla instrument är förstås välkomna. Använd din fantasi, ge låten din egen personliga touch – Ethno style! Spela med hundratals kompisar från hela världen! Resultatet kommer att visas när EthnoFest Digital går av stapeln den 26 september. 

Tack på förhand för ditt bidrag – fantastiskt kul om detta blir en riktigt stor ethnoorkester i september!