skip to Main Content

Vi ställer in även 2021

Det är med sorg i hjärtat vi idag har fattat beslutet att ställa in även årets Ethnoläger i Rättvik. Den fortsatt pågående smittspridningen i Sverige och utomlands och den oklara situationen vad gäller sommarens regelverk gör att det känns ohållbart och oansvarigt att fortsätta planera för denna stora folkmusikfest för ungdomar från hela världen.

Jättetrist för alla inblandade, för oss som längtat efter att få se till att Ethno blir av, för vår publik som län stat efter att få höra all fantastisk musik från hela världen och framför allt för er som redan anmält er och hoppats få vara med om årets musikfest i Rättvik i sommar. Vi hade verkligen hoppats att läget med den eländiga Corona varit bättre vid det här laget men som det nu är går det inte att genomföra Ethno, i varje fall inte på det sätt som Ethno ska genomföras. Och då får vi längta efter att ses ett år till.

Ethno kommer dock att på andra sätt att märkas runt Rättvik i sommar. En jubileums-utställning, 30 bilder från 30 år med Ethno, öppnar på Folkmusikens hus i månadsskiftet juni-juli och på Kafé Nyfiket visar man 9 juli Från Nairobi till Rättvik, en film om tre kenyanskors upplevelser på Ethno 2015. Folkmusikens hus planerar också för ett antal mindre konserter med Ethnos ledargrupp, kanske med några ethnodeltagare som gäster, under första veckan i juli.