skip to Main Content


ETHNOFEST!

Ethno fyllde 30 år 2020 och detta ska vi naturligtvis fira så mycket vi orkar – fast 2021! Välkomna till EthnoFest 9-10 juli – utan Corona hoppas vi!

Det var sommaren 1990 som det allra första Ethnolägret ägde rum, genom Magnus Bäckströms, chef på Falun Folkmusikfestival, försorg. Drygt hundra ungdomar från Norden, Baltikum och Shetlandsöarna bjöd varandra på musik och spelade på festivalen.

Idag finns Ethno i mer än tjugo länder på alla kontinenter (utom Antarktis).  Och nu är det rätt tid att sjösätta det största Ethnoeventet någonsin – EthnoFest! 

Nu håller vi tummarna för att detta går att genomföra i sommar. Programmet är preliminärt detsamma, hela Rättviksparken är bokad och där väntar två fullmatade festivaldagar. Fredagen blir en ethnokväll med jam och mingel för alla med någon som helst koppling till Ethno. På lördagen kommer Rättviksparken att fyllas av deltagare som spelar ihop eller går på någon av de många korta mini-Ethnos (gratis!) som kommer att arrangeras med musiker från hela världen. Ta med rösten och instrumentet – rabatt på biljetter och masslogi finns för gamla ethnodeltagare! Det blir också filmvisning, utställningar och mindre konserter på scener i Rättvik med omnejd under festivaldagarna.

Lördagkvällen avslutas med en jubileumskonsert på två scener med grupper som Frifot, Världens Band, Mattias Pérez & Nano Stern, Ethno in Transit, engångsbandet First Ethno Band med flera. En makalös uppvisning av folk som alla inspirerats av Ethno!

Självfallet är lördagen också öppen för allmänheten och vi hoppas på storpublik under festivaldagen och kvällens jubileumskonsert.

Specialpriser till dig som varit på Ethno som deltagare, ledare, organisatör etc. Vi erbjuder också masslogi för er! EthnoFest är förstås öppet även för allmänheten som då enklast köper festivalpass – det finns tre olika – via webbutiken på Folkmusikens hus.

Biljettsläpp senare i höst – håll ut!