skip to Main Content

Hej Anna!

Anna Gustavsson spelar nyckelharpa och gör i sommar debut som ledare på Ethno. Så här skriver hon om sig själv:

”Jag har deltagit i många ethnoläger runt om i världen och upplevt många fina stunder. Jag minns mitt första ethno – det betydde enormt mycket för mig att se så många i min egen ålder spela folkmusik, jag hade inte kunnat föreställa mig att det fanns så många som delade mitt intresse. Jag fick vänner från hela världen och har fortsatt att hålla kontakt med folk och träffat många av dom flera gånger igen. Ethno har öppnat dörrar för mig som inget annat kunnat göra. Om det inte vore för ethno skulle jag förmodligen inte fortsatt att spela och vara där jag är idag.”

I vår tar  hon examen från Kungliga Musikhögskolan i Stockholm där hon studerar svensk folkmusik på nyckelharpa. Annars är hon verksam som frilansande musiker och pedagog. Många av hennes projekt är internationella och/eller har fokus på att blanda olika genrer och stilar. Hon sitter även i styrelsen för både Eric Sahlström Institutets Stiftelse och ungdomsorganisationen Folk You som är en av Ethnos samarbetspartners.

”Det känns fantastiskt roligt att få vara ledare på Ethno! Jag är verkligen peppad på att vara med och arbeta med stråkarnas sound och stämmor, få till en helhet tillsammans och att se till att alla på lägret mår bra och känner sig trygga. Det här blir det bästa ethnot någonsin!”

Till sist en sista hälsning från Anna: ”Sök till Ethno, du kommer inte att ångra dig!”

Mer information om Anna: http://www.annanyckelharpist.com

Välkommen ombord, Anna!