skip to Main Content

Jan stödjer Ethno!


Jan Nordkvist bygger lurar och horn i sin ateljé i Tällberg. Och för varje instrument han säljer går en slant till Ethno!

När man som Jan håller på med folkkultur av något slag är det lätt att man kontaktas av grupper som gärna vill stänga in den svenska kulturen och stänga ute all Anna, ofta med obehagliga och odemokratiska metoder dessutom. Jan har också uppvaktats och irriterats av besöken så mycket att han vill göra något för det mångfaldiga och öppna svenska samhället i stället.

Så Jan beslutade sig för att skänka pengar till Ethno för varje instrument han säljer. För varje granhorn skänker han en hundralapp. Säljer han en näverlur så skänker han 300 kronor.

Ethno tackar Jan för detta fantastiska stöd. Jan reparerar dessutom instrument på Ethno som går sönder – en ovärderlig hjälp även på det praktiska området! Så vi rekommenderar starkt alla som vill köpa horn eller lurar att titta in på lurmakaren.se – där finns fina instrument till salu. Förvisso svenska – men garanterat tillgängliga för alla spelsugna i hela världen, oavsett hudfärg!