skip to Main Content

Kia ora, Aotearoa!

Vi är jätteglada att för första gången få säga hej, Nya Zeeland till deltagare på Ethno!

Tack vare Hanna Wiskari, mångårig ledare på Ethno har vi lyckats hitta och bjuda in tre deltagare från Nya Zeeland i sommar. Hanna, som är gift med Ben från Nya Zeeland, vill dra igång ett Ethno där nere och slagverkaren Jeremy är påtänkt som ledare. Så han kommer för att få inspiration men också för att spela med Whetu-Marama och Isaac som de två deltagarna heter.

Som ni säkert vet kallas ursprungsbefolkniungen på Nya Zeeland för maori. Aotearoa är deras eget namn på landet. Maorikulturen är stark och viktig på Nya Zeeland. Som den världsberömda hälsningsdansen haka som är känd

framför allt genom Nya Zeelands framgångsrika rugby lag The All Blacks. Whetu-Marama och Isaac har lovat lära ut haka vid Ethno i sommar – bara det en anledning att komma och vara med!

Whetu-Marama sjunger och spelar den traditionella flöjten koauau, Isaac spelar gitarr och sjunger medan Jeremy är slagverkare. Han spelar också de traditionella instrumenten som med ett gemensamt namn kallas  taonga puoru. Han är också musiklärare och involverad i jazz och country i sitt hemland. Alla tre bor i Auckland eller precis utanför.

Välkomna till Ethno 2017!