skip to Main Content

KOM PÅ ETHNO I HÖST!

Två Ethno i rad har vi tvingats ställa in på grund av pandemin. Men nu när vaccinationen verkar ha viss framgång i kampen mot Coronan känner vi att vi ändå vågar göra ett Ethno tillsammans i år.

Så varmt välkomna till Autumn Ethno Sweden – eller ”Hösthno” som vi brukar säga!

Höst-Ethno kommer att äga rum på vandrarhemmet Rättviksgården (bild här nedanför) 31/10 till 7/11. Söndag till söndag. Alla kommer att få bo i trebäddsrum, lakan ingår. Vi kommer att ha en egen kock från Sopköket, en uppmärksammad organisation som lagar ypperlig mat på varor som affärerna annars slänger, så detta år kommer vi att göra än mindre åverkan på miljön.

Våra ledare är Nina Perez, fiol, känd från grupper som Mp3, och Peter Rousu, gitarrist och basist från Vikarbyn. Både Nina och Peter har varit med på många Ethno och Ethno on the road. Debutant hos oss är dock Maimu Jögeda, estländsk dragspelare, som var med på Ethno för några år sedan, liksom på den efterföljande turnén. Ett särskilt välkommen till Maimu!

Gör man ett Ethno i november så kanske man inte badar från Långa bryggan varje dag och det är förstås inget Bingsjö heller. Men Autumn Ethno bjuder på en eller två konserter i slutet av veckan och så räknar vi med att betvinga höstmörkret med levande ljus, mysig musik och fina nya vänner. Plus några överraskningar som vi har på lager.

Maximalt 40 deltagare kan vi ta emot denna gång. Vi har sänkt åldersgränsen till 15-25 för att ge några av er som längtar efter att få komma till Ethno en chans att pröva på ett lite mindre Ethno innan ni kan komma till våra stora sommarläger.

Anmälan är öppen och senast 1 oktober vill vi ha alla namn på listan. Anmäl dig gärna tidigt för att varasäkir på att komma med.

PS: Vi tar förstås pandemin på största allvar och följer all rapportering kring hur den utvecklas. Vi kommer självfallet att följa alla restriktioner och rekommendationer vad gäller avstånd etc. Vi kommer att testa alla som kommer till Ethno och som inte är fullt vaccinerade direkt vid ankomst. Om vi än en gång tvingas ställa in så får alla förstås tillbaka inbetalda anmälningsavgifter.

ANMÄL DIG HÄR