skip to Main Content

Bingsjöstämma på nätet!

Onsdag 1 juli skulle vi alla varit på Bingsjöstämman förstås – men den är liksom så mycket annat denna folkmusiksommar inställd.

Men musik från Bingsjö blir det i alla fall på onsdag medan unika eftermiddagen på nätet: Bingsjö 360° – minnen, mystik & musik med start kl 15. Först väntar en timme med gäster och just minnen, mystik och musik, innan stämman delar med sig av ett antal klipp från 2018 då Bingsjöstämman spelades in med unik 360 graders teknik.

Och där är förstås Ethno också med! Vi får bl a uppleva hela ethnolägret på stora scenen, spelandes den amerikanska hitten Chilly winds. Med den nya tekniken kan du uppleva hur det är att stå mitt i denna hundramannaensemble och spela.

Dessutom blir det absolut unik musik med deltagare från Sverige och Zimbabwe som under namnet Swembabwe bjöd på häftiga 20 minuters musik från Tunet. Missa inte heller det.

Gå in på Bingsjöstämmans Facebook-sida så hittar ni allt ni behöver veta om sändningen.

PS: Ni vet väl också att det gick en fin film om Bingsjöstämman på SVT i midsommarhelgen, inspelad 2019. Den går att hitta på SVT Play och även där finns förstås Ethno med på ett hörn.