skip to Main Content

Ethno live!

När man inte kan uppleva Ethno på riktigt så finns det som bekant flera sätt att uppleva Ethno på nätet numera.

Lördag 13 juni kommer fem av Ethno Sveriges musikervänner att dela med sig av sin musik på nätet. Det är BildaFolks satsning Digistämman (leta på BildaFolk på Facebook) som sänder tre inslag med ethnokoppling på lördag.

Först ut är Allan Skrobe och Lidija Dokusovic som kommer att hålla en workshop online och lära ut en folklig sång från Kroatien. Allan och Lidija bor i Malmö, Allan har förmodligen världsrekord i antal Ethno där han varit ledare och han hörs annars i bl a trion Midgren, Skrobe, Quartey. Lidija är sångerska från Kroatien där hon också arrangerade Ethno innan hon flyttade till Allan i Malmö.

På lördagkväll blir det två timslånga konserter med unga musiker från Ethno. Först ut är Rody Zeno från Syrien men bosatt i Dalarna sedan ett antal år. Han har med sig några kamrater från Bullermyrens spelmanslag och de spelar musik från olika länder. Kvällen avslutas sedan med Lies Hendrix, dragspelare från Belgien som efter Ethno Sverige för ett antal årsedan blev kvar i landet. Numera bor hon i Göteborg och spelar i en rad grupper, bl a Spöket i köket. Här kommer hon med polska Lena Nowak, trumpet och spanske gitarristen Joan Peiró Aznar.

Välkomna till en halvdag med Ethno – nästan på riktigt!