skip to Main Content

Vi åker till Kroatien

Klara, Olivia, Emelie, Irma, Lovisa och Evelina – så heter de sex tjejer som i juli åker till Ethno i Kroatien som svenska Ethnos representanter där.

Som vanligt så byter Ethno Sverige och Kroatien deltagare med varann. Den här gången skickar Sverige hela sex deltagare, sex folkmusikaliska flickor med rötterna mestadels i Norrland. Klara Andersson, Olivia Lagerberg, Emelie Nordin, Irma Björkqvist, Lovisa Mannela and Evelina Eriksson.

De sex spelar olika instrument och kommer från olika delar av landet och så här beskriver de sig själva:

Förenade genom olika musikläger som Ethno, skolor, grupper och festivaler. Repertoaren består av traditionellt svenskt framfört med varierade instrument och röster. Dansbart i högsta grad.

Att säga att den här sextetten ser fram mot att åka till Ethno Kroatien i den magiska bergsbyn Groznjan är ett stort understatement. Att säga att de är supertaggade är närmare sanningen. Eftersom de flesta i gruppen varit på flera Ethno vet de vilken påverkan Ethno har på spelglädje, kulturellt utbyte och hopp för framtiden. De ser verkligen fram mot att både få lära och lära ut nya låptar och njuta av den underbara favören att träffa folk från hela världen.

Ha det så kul!

PS: På bilden Emelie, Lovisa och Klara från Ethno Sverige 2016. Foto: Peter Ahlbom