skip to Main Content

Ethno on the road I P2

Missade du Ethnos turneversion Ethno on the road när gruppen spelade runt om i Sverige i höstas? Nu går det att uppleva detta fantastiska band igen – ikväll 21/4 sänds avslutningskonserten från Stallet i Stockholm i P2 med start kl 19.03.

Ethno on the road är ett projekt där deltagare från sommarens Ethno återsamlas på hösten för en två veckor lång turné tillsammans. Detta för att få en chans att utveckla musiken ännu mer men också för att sprida Ethno till en än större publik och öka intresset för detta unika projekt.

2019 var 16:e året denna turné genomfördes och den inleddes som alltid i Rättvik och Dalarna. Gruppen gjorde också en vecka på skolor i Blekinge innan man så småningom avslutade med en bejublad konsert på Stallet i Stockholm som SverigesRadio alltså spelade in.

I bandet ingick Diana Burco, dragspelare från Colombia, Liam Roudil, gitarrist från Frankrike, Fan Qi Wu, pipaspelare från Taiwan, Lovisa Mannela svensk klarinettist, Josh Willis, amerikansk slagverkare och så de svenska ledarna Sandra Marteleur, fiol, och Peter Rousu, bas.

Kan du inte höra sändningen ikväll så går det alltid att uppleva konserten i efterhand på sverigesradio.se/p2.

Trots att Ethno är inställt i år hoppas vi kunna genomföra en ny turné med en ny upplaga av Ethno on the Road i november 2020 med planerade konserter i bl a Rättvik, Falun, Skattungbyn, Västmanland, Stockholm, Sundsvall och Piteå.

Foto från Stallet: Peter Bothén.